Gymnocladus dioicus

Gymnocladus dioicus, kentuckykaffe, är i ungdomen ett fåförgrenat träd som med tiden bildar en bred oval till äggrund krona. Kentuckykaffet lövas sent om
sommaren i en skir och frisk blågrön bladskrud bestående av 50–80 cm stora, dubbelt sammansatta blad. Efter gula höstfärger faller blad tillsammans med bladspindel och blottar en sparsam grenuppbyggnad klädd i grov, vackert uppsprucken bark. Ett värmegynnat, annars något långsamväxande träd som väl etablerat fungerar bra som gatuträd där utrymme ges. Trivs bäst i väldränerade och varma jordar i sol till halvskugga. Bör hanteras med klump eller liknande. Rekommenderas som företablerad i Air-Pot.

Vetenskapligt namn

Gymnocladus dioicus

Svenskt namn

Kentuckykaffe

Höjd

12-15 (-20) m

Bredd

7-10 m

Zon

I-III (-IV)

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.