Cornus mas

Cornus mas, körsbärskornell, är en stor buske till litet träd. Mest känd för sin iögonfallande gula blomning på bar kvist tidigt på våren och sina vackert röda, ätliga körsbärsliknande bär tidigt på hösten. Fina höstfärger i lila-gula toner. Utmärkt som litet uppstammat träd där den flagnande barken blottas. Föredrar näringsrika lerjordar med ett pH runt 6,5–7 eller däröver, men är som etablerad både värmegynnad och torktålig. Att plantera rysk blåstjärna, Scilla siberica, under är ett effektfullt och väl beprövat sätt att höja effekten ytterligare.

Körsbärskornellen är en fantastisk vårblommande buske som även finns i trädkvaliteter. Gör sig bra som alléträd på mindre gator och torg. Trivs i det varma stadsklimatet.

Vetenskapligt namn

Cornus mas

Svenskt namn

Körsbärskornell

Höjd

4-6 m

Bredd

5-7 m

Zon

I-IV

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.