Chamaecyparis lawsoniana ’Minima Glauca’

Chamaecyparis lawsoniana ’Minima Glauca’, liten ädelcypress är en liten kompakt buske med stålblå skott som är lika vacker friväxande som klippt. En långsamväxande buske, vacker i grupper och i framkant av större planteringar. Vill stå skyddat.

Vetenskapligt namn

Chamaecyparis lawsoniana 'Minima Glauca'

Svenskt namn

Liten ädelcypress

Höjd

0,8-1,5 m

Bredd

1-1,5 m

Zon

I-III

CHAMAECYPARIS

Släktet kännetecknas av de platta och mjuka skotten som håller sig fina och fräscha hela vintern. Växtsättet är oftast tätt och pyramidalt med en stark genomgående stam.

Typiskt för släktet är att toppen ofta nickar något till skillnad från tujorna där toppen är upprätt. Får till skillnad från tujorna runda, uppsprickande frukter utan fjäll.

Cypresser trivs på de flesta trädgårdsjordar men tål ej blöta och inte heller extremt torra ståndorter. Föredrar en lätt, humus- och näringsrik jord även om utvecklingen blir mer än tillräcklig även då dess optimala betingelser inte uppnås. De bör stå i full sol för ett tätt och fint växtsätt men klarar förvånansvärt mycket skugga.

De flesta lämpar sig som solitärer, i buskplanteringar samt i rader då de har ett strikt arkitektoniskt växtsätt.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.