Larix x marschlinsii (syn. L. x eurolepis)

Larix x marschlinsii (syn. L. x eurolepis), hybridlärk är en snabbväxande och frisk korsning mellan den europeiska lärken och den japanska lärken. Hybridlärken har ärvt goda egenskaper från båda sina föräldrar och är motståndskraftig mot lärkträdskräfta. Strikt pyramidal som ung, medan den som äldre blir mer luftig och oregelbunden. Grönglänsande barr som om hösten färgas vackert gyllengula, när de faller blottas årsskott lysande i violetta till orangea färger. Mycket användbar som amträd både i små och större anläggningar. Funkar även bra som klippt häck. Har likt föräldrarna krav på solig växtplats och är känslig för dels allt för blöta och styva och dels allt för torra jordar.

Vetenskapligt namn

Larix x marschlinsii (syn. L. x eurolepis)

Svenskt namn

Hybridlärk

Höjd

18-22 m

Bredd

10-12 m

Zon

I-IV (-V)

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

LARIX

Lärk är ett ganska vanligt virkesträd och används ofta som amträd då de är snabbväxande. I båda fall används snabbväxande hybrider.

De rena arterna, särskilt den japanska lärken, är användbara både som solitärer i parker och som klippt häck.

Lärkarna är barrfällande, med skirt gröna barr på våren, mörkt grön sommarskrud och en fantastisk gul höstfärg innan barren släpps för vintern.

Årsskotten har ofta en iögonfallande färg, vilket gör klippta häckar vackra även vintertid.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.