Larix kaempferi

Larix kaempferi, japansk lärk är brett konisk, ofta oregelbunden krona med horisontella grenar. Blir något mindre än L. decidua. Något blågröna barr med gul höstfärg som inträder ganska sent. Blommor som L. decidua, men kottarna är kortare, bredare och med utvikta kottefjäll. Den bästa sorten för häck och solitärbruk i parker och större trädgårdar. Fuktiga, näringsrika jordar med god dränering. Klarar inte vattensjuka eller torra jordar. Kräver hög luftfuktighet och gärna mycket sommarregn. Trivs bra i kustklimat. Resistent mot lärkkräfta.

Vetenskapligt namn

Larix kaempferi

Svenskt namn

Japansk lärk

Höjd

15-20 m

Bredd

10-12 m

Zon

I-IV (-V)

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

LARIX

Lärk är ett ganska vanligt virkesträd och används ofta som amträd då de är snabbväxande. I båda fall används snabbväxande hybrider.

De rena arterna, särskilt den japanska lärken, är användbara både som solitärer i parker och som klippt häck.

Lärkarna är barrfällande, med skirt gröna barr på våren, mörkt grön sommarskrud och en fantastisk gul höstfärg innan barren släpps för vintern.

Årsskotten har ofta en iögonfallande färg, vilket gör klippta häckar vackra även vintertid.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.