Ginkgo biloba

Ginkgo biloba, ginkgo är ett karaktärsfullt träd som varken räknas till löv- eller barrträden, dock mer besläktad med de sistnämnda.

Får en oregelbunden krona, ofta med flera konkurrerande stammar och spretiga horisontella grenar. Typiskt är de små kortskotten varpå blad, blommor och frukt sitter. Bladen är solfjäderformade med en sprucken mitt. Trivs allra bäst i varma skyddade lägen med näringsrik och genomsläpplig jord i full sol. Klarar en del skugga men blir då mer uppåtsträvande. Utmärkt gatuträd då den tål både förorenad luft och mark samt en del salt.

Rekommenderas framförallt som solitär men även i rader där det inte gör något att träden är något oregelbundna. Yngre träd har en väldigt spenslig krona. Ginkgon är skildkönad och honplantor bär små gula plommonlika frukter som doftar starkt. Då materialet är fröförökat kan både hon- och hanplantor förekomma. Idag är tyvärr tillgången på hankloner begränsad.

Vetenskapligt namn

Ginkgo biloba

Svenskt namn

Ginkgo

Höjd

10-15 m

Bredd

5-6 m

Zon

I-II

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.

Skräddarsydda lösningar

Vi arbetar med innovativ produktutveckling och skräddarsydda lösningar för att möta den gröna branschens unika behov. Vi har ett brett växtsortiment av hög kvalitet. Vi är specialiserade på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd. Vi kvalitetssäkrar alltid växterna innan leverans för att ge dig bästa möjliga produkt.