Lövträd

Sortiment

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.
Är du privatperson eller har ett företag utanför trädgårdsbranschen ber vi dig kontakta din lokala trädgårdsanläggare eller trädgårdshandel. www.tradgardsanlaggarna.se

Pinus heldreichii (syn. P. leucodermis), ormskinnstall är i ungdomen en tät och smalt pyramidal tall som med åldern utvecklar en något luftig krona, dock fortfarande samlad och pyramidal. Denna hårdtall bär en friskt grön barrskrud. Kottarna är i utvecklingen vackert violetta, en vacker kontrast till barren. Som mogna övergår kottarna till att bli ljust askgrå. Barken är även den askgrå och flagnar i tunna flagor. Planteras med fördel i full sol med rötterna i djup och väldränerad jord med pH strax över neutralt. En mycket vacker tall väl lämpad som gatuträd då den som etablerad tål både den torka och värme som staden i många fall innebär. Ger överlag ett ljusare intryck jämfört med svarttallen, som den även blir mindre än. Tål i viss utsträckning både mark- och luftsalt.

Missa inte viktig information från oss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få information om vad som händer hos oss, viktiga datum, reportage, produkttips, kommande event och mycket annat.