Lövträd

Sortiment

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.
Är du privatperson eller har ett företag utanför trädgårdsbranschen ber vi dig kontakta din lokala trädgårdsanläggare eller trädgårdshandel. www.tradgardsanlaggarna.se

Larix x marschlinsii (syn. L. x eurolepis), hybridlärk är en snabbväxande och frisk korsning mellan den europeiska lärken och den japanska lärken. Hybridlärken har ärvt goda egenskaper från båda sina föräldrar och är motståndskraftig mot lärkträdskräfta. Strikt pyramidal som ung, medan den som äldre blir mer luftig och oregelbunden. Grönglänsande barr som om hösten färgas vackert gyllengula, när de faller blottas årsskott lysande i violetta till orangea färger. Mycket användbar som amträd både i små och större anläggningar. Funkar även bra som klippt häck. Har likt föräldrarna krav på solig växtplats och är känslig för dels allt för blöta och styva och dels allt för torra jordar.

Missa inte viktig information från oss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få information om vad som händer hos oss, viktiga datum, reportage, produkttips, kommande event och mycket annat.