Lövträd

Sortiment

Stångby Plantskola är en partiplantskola som enbart säljer och leverar växter till yrkesanvändare.
Är du privatperson eller har ett företag utanför trädgårdsbranschen ber vi dig kontakta din lokala trädgårdsanläggare eller trädgårdshandel. www.tradgardsanlaggarna.se

Cedrus deodara ’Karl Fuchs’, himalayaceder är pyramidal och smal som ung, flat och bred som äldre. Sorten ’Karl Fuchs’ härstammar från insamlingar gjorda i bergsregioner kring Kashmir.

Med nickande blågröna skottspetsar skiljer sig ’Karl Fuchs’ från arten i övrigt och med ett i utspringet azurblått barr som sakta övergår till vackert mattgrönt ger den ett mycket mjukare intryck än den vanligare Cedrus atlantica ’Glauca’. Denna kultivar utvecklas trots sina nickande skottspetsar till ett högrest och ofta enstammigt träd. Med åldern utvecklas tydliga grenvåningar. Väl etablerad är himalayacedern både tork- och värmetålig, men fordrar utrymme att breda ut sig, både över och under mark! Planteras med fördel i sol-halvskugga i väldränerade och luftiga jordar.

Missa inte viktig information från oss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få information om vad som händer hos oss, viktiga datum, reportage, produkttips, kommande event och mycket annat.