View Post

TCYK / Yrkesbevis 9. Beskärning och Trädvård

In Utbildningby

Stångby plantskola i samarbete med Mikael Magnusson Vedevågs Trädgård

Plats: Märsta, Östra Bangatan 31

När: 12-13/2, 20/2, 6/3, 12/3 samt 20/3 (kl. 8.30-16.00)

Utbildningen håller avancerad nivå med teoretiska genomgångar samt praktiska övningar under handledning och vänder sig till företag som arbetar med parker och offentliga gröna miljöer och som vill arbeta med att kompetensutveckla sina medarbetare. Yrkesbevis 9 är en heltäckande kurs kring beskärning och trädvårdsfrågor.

Läs mer om utbildningen »

View Post

Park & Gata 2020

In MÄSSAby

Kalmar 28/1
Växjö 29/1
Halmstad 30/1
Stockholm 18-19/2
Göteborg 25-26/2

https://www.skanskbyggtjanst.se/massor/park-och-gata

Ta tillfället till akt och träffa oss personligen på Park & Gata. Vi pratar om allt ifrån växtkvalitet och växtval i både mark och på bjälklag till de bästa lösningarna för hållbara miljöer.

-Låt oss tillsammans skapar en grönare omgivning som håller för generationer!

View Post

Vedartat mot skyarna, september 2020

In MÄSSAby

Takträddagen- Vedartat mot skyarna, Stångby plantskola Lund

Datum publiceras innan sommaren 2020

Under denna dag går vi igenom både praktiska och teoretiska lösningar för bjälklagsplanteringar tillsammans med Gustav Nässlander. Samtidigt visar vi upp våra premiumträd som är specialodlade för plantering på bjälklag. I samband med detta anordnar vi även ett studiebesök i Malmö där vi besöker Augustenborgs botaniska takträdgård samt ett antal nyetablerade bostadsprojekt med vegetation på bjälklag. Ni kan förvänta er en fullspäckad dag av diskussioner kring växtmaterial och byggmaterial samt tips kring upphandlingar av entreprenad i takprojekt.

Intresseanmälan skickas till sofia@stangby.nu

View Post

Träddagarna, Uppsala, 4-5 november 2020

In MÄSSAby

Ni missar väl inte Träddagen 2020 som arrangeras av Svenska Trädföreningen?

I år arrangeras detta i Uppsala och går av stapeln den 4-5 november. Det är alltid lika kul att ställa ut och få träffa branschfolk.

Kom förbi vår monter så diskuterar vi växtval i både mark och på bjälklag samt tittar på nya växter och berättar om våra Premiumträd. Tillsammans gör vi staden till en grönare plats!