Vad kostar frakten?

Fraktkostnaden baseras på hur många flakmeter som ordern utgör, och varierar således baserat på orderns innehåll. Leverans av träd är till exempel dyrare än en leverans av buskar som packas i pall, även om ordervärdet är detsamma. Detta för att trädet tar upp fler flakmeter än en pall. Vid leveranser av både träd och buskar/perenner kan flakmetrarna nyttjas mer effektivt genom att pallar packas in under trädet.

Frakt gäller för leverans där framkomlighet är möjlig med av Stångby utsedd lastbil och släp. Information om eventuella begränsningar gällande vikt eller höjd som hindrar framkomlighet lämnas innan offert. Specialtransport offereras separat eller enligt fraktfaktura och skall framgå i offerten, annars gäller leverans till närmast tillgängliga plats och kund får själv ombesörja transport till arbetsplatsen.

En annan faktor som avgör fraktpriset är vart ordern ska. Det lägsta priset för utkörning i Stockholmsområdet är 1200 kr, och 900 kr i Lund/Malmöområdet. Ska ordern köras ut med någon av turbilarna, även kallat direktstopp, startar frakten på 2600 kr. Vanligtvis landar fraktkostnaden därefter på ca 10% av ordervärdet. Man kan också välja att hämta sin order hos oss på Plantskolan i Lund utan kostnad, eller på någon av våra distributionscentraler i Märsta eller Tullinge, mot en hanteringsavgift á 5% av ordervärdet om ej annat blivit överenskommet.