Lediga jobb

Stångby Plantskola AB är en av Sveriges främsta leverantör av växter när det gäller kvalitet, kompetens och service. Vi arbetar professionellt och fokuserar på växter av hög kvalitet samtidigt som vi arbetar nära våra kunder och leverantörer. Företaget är starkt expanderande med ca 40 fast anställda. Vi odlar huvudsakligen företablerade alléträd och fruktträd samt buskar ur E-plantssortimentet. Huvudkontor och odling finns i Stångby utanför Lund och ett säljkontor med distributionsanläggning i Arlandastad/Märsta. Försäljningen sker mot företag inom gröna sektorn och kundkretsen är i första hand trädgårdsanläggare, kommuner och kyrkogårdsförvaltningar. Ett breddat växtsortiment, från perenner till alléträd, efterfrågas och som en naturlig följd är handeln en viktig del av verksamheten.

Om tjänsten
Stångby Plantskola AB söker en inköpare till inköpsavdelningen i Lund. Vi är fyra inköpare på avdelningen. Som inköpare är du delaktig i hela inköpsprocessen. Tjänsten innefattar operativt arbete såsom att lägga order, bevaka leveranser och hantera reklamationer. Du arbetar aktivt och självständigt med att säkerställa hög kvalitet och kostnadseffektivitet från beställning till leverans. Stångby Plantskola arbetar med ett antal utvalda leverantörer med målet att skapa långsiktiga relationer.
Vi fokuserar på värdeskapande inköpsarbete där effektivisering och ständiga förbättringar av interna processer säkerställer företagets konkurrenskraft. Vi eftersträvar ett så litet effektivt lager som möjligt för att uppnå önskad leveransförmåga med låga logistikkostnader.

Du kommer att arbeta med:

  • operativt inköp av växter, tillbehör, produktions- och anläggningsmaterial
  • att säkerställa hög växtkvalitet
  • leveransbevakning, reklamationer och kvalitetsavvikelser
  • att reducera kostnader och
  • säkra konkurrenskraftiga priser
  • säkra goda relationer med såväl kunder som leverantörer
  • att stötta upp i administrativa uppgifter.

Din profil
Du bör ha några års inköpserfarenhet som operativ inköpare eller utbildning inom inköp. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom den gröna sektorn men det är inget krav. Du har för vana att arbeta i Officepaketet, behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Det är en fördel att kunna tyska. Vi uppskattar att du är kommunikativ då vi arbetar tätt tillsammans i gruppen. Du måste vara noggrann då vi hanterar mycket information och kunna fatta egna snabba beslut. För oss är kunden i fokus. Du känner lust till att ta på dig arbetsuppgifter och kommer med egna idéer. Vi utgår från att du är strukturerad, lösningsorienterad och att har en positiv attityd. Vi värdesätter prestigelöshet, flexibilitet och god analyseringsförmåga.

Ansökan
Skicka din ansökan till susanne@stangby.nu. Vi hanterar urval och genomför intervjuer löpande så skicka gärna in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt. Vid frågor kontakta Susanne Risberg Jönsson, inköpsansvarig.

Välkommen med din ansökan!

Vi är alltid nyfikna på vem som vill jobba hos oss gällande andra tjänster, så tveka inte att höra av dig till fredrik@stangby.nu

Vi ser gärna att du bifogar en personbeskrivning och CV, dyker det upp en tjänst kan vi på så sätt lätt höra av oss!